Celkový počet zobrazení stránky

10. 9. 2012

Murárske fošne.


Tak to ste mali počuť, akú (: hubovú polievku :) som si vypočula v aute cestou na chalupu. Kým manžel venčil pred panelákom psa ja som  z pivnice vytrepala dve murárske fošne -  zabudol ich tam bývalý sused.  Keď ma zbadal, prekrútil oči a  mlčky (:- predsa  nebude robiť pred panelákom cirkus-:) ich naložil do auta. 
.... a už sa to začalo : "Načo sú ti také carajchy,  je zasr.. celé auto, ja z toho nebudem robiť nič, obriadíš si ich sama, hodiť na oheň a spáliť".....
Dosky boli  nie len veľmi špinavé od malty, farby, lepu, ale ešte aj riadne zaprášené, veď toľké roky stáli v tmavom kúte pivnice a čakali na MŇA.  Vedela som čo s nimi urobím - pracovná doska na nový stolík.

                                                       
       To je kráááása, hrubá a má starý vzhľad.


 Pred brúsením, už je zbavená hrubej špiny a po brúsení (dal sa nahovoriť a brúsil to manžel).

   
            Celý stolík uvidíte na budúce, treba dorobiť poličky.

                                 
Vaša Jana

22 komentárov:

  1. Jani, tento scenár mi je úplne známy, haraburdy nosím domov iba ja :-) ... ibaže do paneláku ... maj sa pekne, J.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jani, ty si kúzelníčka, nielen že vieš očarovať muža, aby ti pomohol ale vykúzliš vždy nenormálne skvosty. A aby som nezabudla, veľmi sa mi páči aj nový dizajn, fotky v hornom bannery, no keby si dali vložiť do komentára palce hore, máš ich tu asi sto. Perfektné. Pá. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Janka tie sú skvelé, akurát dnes som ich spomínala, že by sa mi páčili na stole v kuchyni :) Vyzerá to úžasne, majú v sebe veľké čaro. Teším sa na celý stolík! Prajem dobrú noc :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Len vydržať a nenechať sa drahá:o))). Opět to bude bohouské, to co učmaníš! Huž se na to těším. Ještě dotaz. Je niečo, co Tvým rukám unikne;-D???

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Janičko tak já mám podobný nápad se stolem do obýváku-no chlapy jsou stejní-u nás to zní podobně,ale snad to nakonec bude a toho mého do toho uvrtám:-))Těším se na fotečky,krásný den!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ohhhh so nice!
    let it be white!
    Kathrine

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ☺☺☺ tak to jsi mě pobavila, ti chlapi vůbec nemají smysl pro estetiku ☺ Měj se fajn, pa Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Oh...how nice, your old white emaille, 'taart trommel' (I just forgot how to say this in english) hopefully jou will understand, what I mine!
    In the past, the kitchen maid's, from the lady's, whith the big Houses...had to go, to the Bakery...to pick up, the 'taart'...they had ordered, for the misses!
    I have one of my one to, meaby you have seen it before, on the post, from my 'granny's buffet kast'!!!
    When I sow the picture,with the paint can, I first thought, it was "yellow" oh no! ha,ha...but it is white wash...pff..that's better!.. and it looks, very nice too!

    Have a nice day! Greetings from Marianne.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pieknie odnowiony stolik i bardzo fajny blaszany pojemnik, to chyba chlebak, albo pojemnik na ciasto, nie mam pojecia:-)
    sciskam

    OdpovedaťOdstrániť
  10. :o) Tak to jsem se zas nasmála :o) ale stoleček je tedy super!!! Za to zasr... auto to opravdu stálo :o), určitě to uznal i manžel. Pá, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jani ty si iná výmyselnica. Perfektný nápad a vyzerá to úžasne. Manžel si s Tebou užije, ale stojí to za to. Biely smaltovaný chlebníček, tak to mi je až ľúto, keď ho vidím na fotke. Ja som bola teraz v sobotu na burze starožitností na Červenom Kameni a tam som naň pozerala a že nechám si to prejsť hlavou a proste som zaváhala, kým so si to rozmyslela bol fuč. Tak snáď na budúce. Vyzerá veľmi dobre. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Jani a ešte som zabudla pochváliť nový vzhľad blogu. Ja tiež o tom uvažujem už dlhšie, len som nenabrala odvahu. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Janko, stolek bude parádní! Jinak i u nás probíhají podobné dialogy /či monology/ ... Krásná plechová doza na chlebík, podobnou krémovou kdysi měla babí. Prima den, pa Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jano, jsi statečné děvče. A ty řeči chlapů - holt musíme nějak přehlížet. Výsledek za to stojí, o tom není pochyb. Měj se. slávka

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Jani, už teď vypadá stolek moc hezky ... Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Jani, ty si mě tedy pobavila! Víš, ono to je mnohde stejné, nebo alespoň podobné :o) Ale nakonec nám pomůžou, viď.
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  17. :o))) no chlapi koukám máme skoro všechny stejné.Ale ty jsi si stála za svým a moc se ti to povedlo :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Já nechápu jak mohl Bůh stvořit tak identické chlapy!!!Oni asi nevidí tu zakletou krásu,také mám foršny....Daja

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Aky nadherny stol je z toho!
    Som presne taka ista.. A ten moj vzdy brble, co to vlacim za haraburdy domov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Jani, tak som sa sem dostala a lúskam tvoj blog a užívam si to ,no pri tomto príspevku musím dať aj koment ,vtipne píšeš o manželovi aj môj je presne taký, všetko by chcel spáliť a vyhodiť a nakoniec aj tak priloží ruku k dielu ,tak mi je smiešne :DD ked to tu čítam.Krásny je ten stôl a všimla som si ho v príspevkoch už pred tým a presne som rozmýšľala odkiaľ asi je tá pracovná doska lebo je krásne hrubá...pa E.

    OdpovedaťOdstrániť