Celkový počet zobrazení stránky

17. 1. 2013

Kandizovaná pomarančová kôra.

                               Už ste robili domácu kandizovanú pomarančovú kôru? Je výborná!
 Na internete sa nachádza mnoho návodov na prípravu, ale ja ju pripravujem podľa receptu mojej svokry.
Umytú kôru z  8 až 10 kusov hrubostenných pomarančov namočím do studenej vody  na 3 dni. Ja ich močím v 5 litrových pohároch a vodu je treba každý deň vymieňať. Po troch dňoch kôru nakrájam na kocky, dám do hrnca, nasypem 30 dkg cukru a zalejem vodou tak, aby bola kôra ponorená. Varím na miernom ohni asi 45 minút - voda sa odparí a cukor začne tuhnúť. Po vychladnutí ju odložím do chladu. Na druhý deň do kôry  nasypem 20 dkg cukru, zalejem vodou a znova varím asi 45 minút . A na tretí deň už prisypem len 10 dkg cukru, pridám vodu a varím kým sa voda neodparí. 
Teplú kôru vysypem na mastný papier posypem kryštálovým cukrom  a nechám  vysušiť.
U nás dlho nevydrží, mlstné jazyky ju zjedia namiesto sladkostí.



Vaša Jana

21 komentárov:

  1. No ja ti poviem Jani - skvelé !!! Takéto mlsky mám rada. Trošku dlhšia príprava pre mňa, ale výsledok to vyváži.
    Pa, J.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jani, přesně tak ji dělala manželova maminka....a já na ni chodila :o)
    Hezký večer, pa Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Jani, vypadá výborně a fotky jsou moc krásné. Hezký večer
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty jo Jani,tak o kure na tento zpusob jsem nejak neslysela a i kdyz to mnozstvi cukriku me vcelku desi,neboj,nejsem dietarka,tak to vypada zajimave,nevis,sel by tam dat prirodni cukr??

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jani, nádherné fotky. A ten recept, to sa priznám ešte som o kandizovanej pomarančovej kôre nepočula. Je to dobrý typ a určite ho vyskúšam. Nádherná starožitná váha v pozadí. Po takej už dávno moje srdce piští. Na predposlednej burze minulého roku som ju už už kúpila, ale stála 50 Eur, a to sa mi zdalo dosť. Tak možno tento rok budem mať väčšie šťastie ako s tým chlebníkom. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Janko, to je výborný recept! Doma jsem ještě nezkoušela ... tak musím zítra pro pomeranče ... a bude se mlsat! Pa Maru
    PS: Jestli se nezachumelíme jako broučci, už nyní je tu kalamita ...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jani, tak to moc ráda vyzkouším, milujeme celá rodina kandované ovoce. Díky za návod! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mmmm :) ak to vypadá úžasně :))) určitě vyzkoušíme doma :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nedělala a po tvém dnešním příspěvku rozhodně zkusím,děkuji:-)!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Thank you Jana. Your pictures are really beautiful.
    Agneta

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Vyzerá to úúúúúúúúúžasne :) Ešte som to veru nejedla tak možno vyskúšam :)

    www.spwfashion.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Love this photos so beautiful
    Have a nice weekend
    Kathrine

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Skórka pomarańczowa kojarzy mi się z dzieciństwem ....wydłubywałam ją zawsze z ciasta jak mamusia piekła...Miłego dnia pa...

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Aj mňa to oslovilo, dúfam, že budem mať možnosť čoskoro to vyskúšať. Pekný deň Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. JANIČKO, DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    VÝBORNÝ NÁPAD A MÁŠ VŠE HEZKY NAFOCENO.
    DNES JSEM ZROVNA POMERANČE KOUPILA.
    MĚJ SE PĚKNĚ.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Jano, bardzo dziękuję za przemiłą wizytę, baaaardzo mnie ona ucieszyła :D Pięknie jest w Twoim świecie :) Pozdrawiam - M.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Janka tak to som nevedela, že aj kôra sa dá zúžitkovať :) a ja som minule tu kôru z 8 veľkých pomarančov vyhodila, čo už nabudúce vyskúšam...Nellie

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Jani, vůbec jsem netušila, že se dá z kůry z pomerančů něco vytvořit a ještě k tomu jedlého a dobrého .... děkuju za tip .... určitě to vyzkouším .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Tak domácí jsem ještě nezkoušela, protože kupovaná je opravdu fuj taj :o( takže díky moc za recept,ukládám a zkusím to podle něj :o) krásný den, L.

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Janko také ji dělavám jen my ji dusíme na másle,tak někdy zkusím tu Tvou!Ahoj Daja.

    OdpovedaťOdstrániť