Celkový počet zobrazení stránky

29. 5. 2013

Prvé jahody.

 Deti sa ich už nevedeli dočkať..... prvé voňavé jahody z našej záhrady. 
Tohoročná úroda jahôd vypadá sľubne - je ich plný záhon, dosýta sa najeme, uvaríme fajnovú jahodovú marmeládu a možno sa zmestia aj do mrazničky. 




V záhrade rozkvitol pajazmín (Philadelphus coronarius) bože, to je krásna vôňa.







Vaša Jana




19 komentárov:

  1. Janičko a máte je moc krásné hned bych si dala :-)Krásné dny!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Janko, voňavé jahůdky hned bych si dala! U nás řádily kroupy, tak snad něco zbude - u nás teprve kvetou! A jasmín voní až k nám, také si počkáme - kvetou tu šeříky ... Hezké dny, Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Janičko, ty mi tedy děláš chutě! Máte to ale příjemné klíma, když už taková úroda...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jahôdky mňam, také lákadlo na večer? My si na chalupe asi ešte rok počkáme na jahody :) Pajazmín, vôňa je úžasná, nám kvitne pod oknami na byte, úžasné. Len si ju moc neužijeme, pri tomto chladnom počasí okno je viac zatvorené ako otvorené. Prosím, kto má známosti tam hore, vybavte už teplo a slnko :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňaaaam aj ja chceeeem také :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hmm, a takové krásné jsou:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. my máme jahôdky len v malých kochlíčkoch, ale synátor sa strašne teší, keď si môže každý deň 3-4 odtrhnúť. Krásne fotky - voňavé :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jankaaa mnamky...no ja som mala akurat take kupenske...ziadne domace...ale zase, nemozem povedat ze boli zle .) padli za obet...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jani, tak vy už máte jahody....u nás sotva kvetou a pořád prší:( Jasmín mám taky, ale kdy mi rozkvete....Tak si užívej krásné jaro a pošli nám sem do Čech kousek sluníčka a tepla! pa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Truskawki ? mniaaaam ! ... jeszcze nie jadłam w tym roku i nie mogę się doczekać - na niższe ceny i słodszy smak :) Pozdrawiam - M.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Jani, prave jahodove mameni! My zatim jeste zadne jahody nemame, ale pravda je, ze bydlime celkem vysoko. A ten pajasmin vypada velmi zajimave a urcite uzasne voni. Mej krasny den, Katerina

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Vy sa máte! U nás budú pri tomto jesenno-zimnom počasí asi až niekedy v júni. Ale zopár poľných sme už ochutnali. Nerozumiem tej prírode. &Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To je krásná úroda, u nás doma se radujeme z první jahůdky.
    Hezké dny, Jitka

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jani, jahôdky to je nádhera. Ja som posadila asi 10 koreňov, ale až teraz na jar, takže úroda tento rok nebude bohvieaká, ale na rok snáď sa dočkám. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Så gott med jordgubbar! Underbara bilder!

    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Tak tie vyzerajú veľmi chutne, Janka. Aj my sme kedysi mávali, ale dostali sprchu postrekom proti burine... a tak už nie sú :) Hneď by som si dala. Tak vám prajem dobrú chuť! A taká domáca marmeláda by tiež dobre padla... Mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Janičko upřímně závidím :-)!U nás zatím taková úroda není,snad se dočkáme sluníčka.
    Krásný den,Alena.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Jejda a u nás jahody teprve kvetou, tak snad se taky dočkáme.
    Přeji krásný víkend Vlasta

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Jani, ty se máš ... já mívám první červené jahůdky vždycky až v půlce června .... jen se bojím, že letos nebudou ... mají málo sluníčka .... přeju ti krásný víkend .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť