Celkový počet zobrazení stránky

17. 8. 2014

Pod budlejou.


"Rastie ako z vody" má dva roky a je z nej poriadna krásavica. V tomto období obsypaná kvetmi je v záhrade stredobodom pozornosti pre motýle a medonosný hmyz .... hovorí sa jej aj "motýlí ker". 
-
Na pestovanie je nenáročná, postačí jej jarný zostrih na 10cm a potom sa len čudujete ako rýchlo rastie. Jediné čo potrebuje je dostatok miesta.
Ja som podcenila jej mohutnosť, myslela som, že to bude len taký o kúúúúúúsok väčší letný ker, ale jej dlhé konáre prekrývajú kvety, ktoré rastú v susedstve. 
Na jar musím upraviť záhon, budleja zostane tróniť na svojom mieste, ale susedia budú cestovať po záhrade.
-
Tento rok som posadila ďalšie štyri ....rýchlo vyplnia prázdny priestor pri plote a už sa nebudem musieť dívať na burinu u susedov.




Cely august prázdninujeme na chalupe. Po obede budleja vrhá dostatok tieňa, postavili sme pod ňu starú lavicu a Leon sa snaží pripojiť na internet....je to bieda, jedna palička a neustále mrzne.










Vaša Jana






14 komentárov:

  1. Jani budleja je prekrásna , veru bielu som ešte v našich končinách ani nevidela iba fialkové odtiene , ale táto biela je čarovná , normálne začínam nad kúpou . a tá lavička je tam stobodová , presne veľkosť pred drobca . Krásny večer želám Marianna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je u vás moc krásně Jani, užijte si v pohodě i zbytek prázdnin!
    Pa, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná "opacha" :) Tuším si aj my budeme musieť niečo takéto rýchlo rastúce zaopatriť. No uvidíme, či nám to v tej výške tiež tak porastie.
    A ten vidlochvost na záver! Obdivujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jani, ja kvety a kríky podľa mien moc nepoznám a samozrejme som nevedela, že tento krík sa volá budleja. Susedka má vo svojej záhrade pri vstupnej bránke fialovú a ja mám z balkóna na ňu krásny výhľad. Minulý rok som ju ešte vôbec neregistrovala, no tento rok sa poriadne vytiahla.Musím si to zapamätať a keď budem konečne zakladať záhradu, tento krík tam určite bude. Musím povedať Jani, že y si veľký estét. Ako v interiéri tak aj v exteriéri. Nádherná záhrada. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fúha, tá je poriadna :D fakt je nádherná ... škoda, že máme takú malú záhradu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nadhera! Raz chcem mat taku krasnu zahradu..

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Cudna zdjęcia....A leniuszek super....Pozdrawiam pa....Ula

    OdpovedaťOdstrániť
  8. nááádherná! užívaj slniečka a pekného počasia

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Janko, u vás je nádherně! Užívejte si pohodičku.... Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Takže budleja vravíš, no takúto maskovaciu rastlinku by som potrebovala do záhrady na chalupu aj ja. Hlavne zo strany suseda zberateľa, lebo všetky jeho haraburdy cez plot vidno :)) Inak internetový chalupový deficit celkom vítam, ja by som zrušila aj telku keby sa dalo, ale to by mi asi neprešlo :)) Krásny večer. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahoj Janka, no nádhernú máš budleju. Ja ju mám teraz prvý rok a naozaj rastie dost divoko. Našťastie som s tým počítala a dúfam, že sa mi rozrastie budúci rok tak, ako tvoja. Ja mám tiež bielu a ešte aj fialovú. Tú sa mi dokonca podarilo presadiť tak, že som omylom odlomila vetvicku a skúsila pichnúť do zeme. A ujala sa :-) Prajem vám príjemný posledný prázdninový týždeň... Alexandra
    PS: aj lavička a vankúše sú krásne ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Vilka underbara blomklasar på din fjärilsbuske!

    Ha de gott!
    Kram Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To je nádhera, u vás by se mi líbilo:-)

    OdpovedaťOdstrániť