Celkový počet zobrazení stránky

22. 10. 2013

Stolička.


Dlhé roky ju mali rodičia na chate, stála v kuchyni pri stole, zakrytá vankúšom, aby sa na nej mäkko sedelo a až teraz som zistila, aká pekná je stolička po starých rodičoch. 
V mladosti má stolička vôbec nezaujímala, bola som "nevyzreté mestské mláďa" a bola to jedna zo starín, ktorými sa obklopovali rodičia na chate.
Ako roky pribúdali,  postupne som začala objavovať pre mňa nepoznanú krásu starých vecí a teraz, ako zrelá štyridsiatnička si môžem povedať "Jana dozrela si".
Verím, že aj moje deti raz "dozrejú" a  budú si vážiť stariny, ktoré ako škrečok zhromažďujem na chalupe.








Vaša Jana


27 komentárov:

  1. Jani je naozaj nádherná. Úvodným textom tvojho dnešného príspevku si ma presne vystihla. Až teraz si uvedomujem koľko vecí skončilo vyhodených a teraz by som ich veľmi ocenila. Škoda. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jani ta je krásná.
    Krásný den Majka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jani máš krásne starinky naškrečkované, a pevne verím že naša vášeň zachraňovať dedičstvo našich starých mám podedia aj naše deti :) Dúfam, že kým "dozrejú" tak sa ich nezbavia, to by bola škoda. Krásny motív na stoličke.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janko, stolička je nádherná ... I já jsem takový křeček - jen synové zatím o staré věci moc nestojí, za to kamarádky dcerka už si kousky zamlouvá /a to mě těší .../. Krásný den, Maru

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jani opravdu pěkný poklad,židle je nádherná!I já s přibývajícími léty objevuji krásu starého...Hezký den Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Śliczne krzesełko ! uroku dodaje mu jeszcze fakt,że jest pamiatką - bezcenną :) Pozdrawiam cieplutko - M.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. je nádherná:) Premýšľam, kde skončili takéto skvosty z našej chalupy! Nedávno sme vo vlhkej plesnivej komore objavili nádhernú komodu a ešte väčší poklad v nej. Nedala sa odomknúť, keď sa to konečne podarilo bez toho, aby sme ju zničili - vnútri boli nepoškodené kroje. Krásne a cenné:) pozdravujem a škrečkuj ďalej:))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. It certainly is a beautiful old chair! SO lovely at your pretty table.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja tam chválim(teda obdivujem) asi všetko. Stolička, ručník, obrus uviazaný na uzol, šuflík s orechami....no všetko...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Janičko, nádherná stolička i fotky .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Janka, donedávna ani mne nič nehovorilo "staré haraburdie". Vekom to akosi prichádza samo. Všetko podobné sme niekedy vyhodili do ohňa. Teraz mi je ľúto, ale už je neskoro. Krásne si to zveľaďuješ. V Tvojom domove je akési zvláštne čaro, ktoré mi vždy poteší srdiečko.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Jéééj, nádherná stolička. Spomenula som si, že aj moja krstná mala voľakedy podobné. Ktovie, kde sú dnes?
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Velmi krásný, znovu nalezeným objev. Je překrásná!
    Moc tě zdravím, Janičko!
    Helena

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Jani, tá stolička je nádherná... ako všetko v tvojom blogu :) Dnes som ho práve ukazovala mojej sestre, bola z neho hotová. Strašne sa jej všetko páčilo. Tichučko závidíme... samozrejme v dobrom :)
    Prajem ti pekný večer
    Lucia

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Je krásna a tiež sme mali podobné. Ako dieťa som na nich sedávala .... u nás zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že moje deti budú inklinovať k tomu, čo ja zhromažďujem :-( ... ale zase nikdy nehovor nikdy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Krásná židle, ta toho pamatuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Janka, neprovokuj :)
    ešte aj jej farba je taká, orechová ! v poslednej dobe som prepadla "orechovej mánii" (kúpa orechovej lazúry..)
    .. po tejto stránke som asi dospela prirýchlo (vekovo som približne ako Tvoja dcéra) .. to zas, moja prateta všetko darovala, som rada, že aspoň tých pár omrviniek mi ostalo .. a druhá terajšia mánia, že naháňam staré kúsky po bazároch a zvliekam to všetko domov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Nestačím se divit kolik nás je co milujeme staré věci, jsou to starší i mladí lidé.Jsem tímto trendem velmi potěšena.Také mám dvě takové po dědečkovi opěradla se mi už nepodařilo opravit tak s nich mám jen kulaté bonbonky.pa Daja.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Stolička je nádherna a emily to napísala výstižne...s vekom to pribúda :-) Minule som jednu podobnu našla v lese...ano v lese...keby nebola tak veľmi od dažda rozpraskana, hlavne prasknuté tie kruhy na nej...beriem ju na stopro domov, tiež skupujem po bazároch stare haraburdy, proste mam svoj vek a sa mi to páči :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  20. I love your photos
    Have a nice weekend
    Kathrine

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Jani, tá stolička je parádna aj ten šuflík s orechmi,ale vlastne všetky tvoje starinky sú nádherné.Od tvojho blogu som už závislá,neviem sa dočkať s čím pekným zas prekvapíš.
    Rena

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Krzesło jak z mojego dzieciństwa....całuski pa....

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Janka ja síce ešte nepatrím medzi štyridsiatničky, ale aj tak obľubujem podobné starinky. A tonetky fakt môžem. &lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Jani nádhera--- takovéhle židle měla moje babička--ale kdoví kde je jim ted konec :o( Měj se krásně .Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Vilken vacker stol och fina bilder!

    Önskar dig en fortsatt skön helg!
    Kram Marie

    OdpovedaťOdstrániť