Celkový počet zobrazení stránky

streda, 15. mája 2013

Škvarkové pagáče.

...  sú jemné, voňavé po zahryznutí sa rozpadajú na jazyku a miluje ich celá naša rodina.

Vyskúšala som mnoho receptov na škvarkové pagáče, ale tento je najlepší:
1/2 kg hladkej múky
1 lyžica masti
2 lyžičky soli
2 dcl mlieka
1 kocka droždia
1 vajce
40 dkg škvariek + 1 lyžica masti


 Z múky, kvásku, vajca, soli a 1 lyžice masti vypracujem vláčne cesto, ktoré nechám vykysnúť ( ak je cesto tuhé pridám letnú vodu). Kým cesto kysne, pomeliem škvarky a zmiešam s lyžicou masti.
 Po vykysnutí  na pomúčenej doske cesto rozvaľkám na tenko, natriem škvarkami, poprekladám zhora  nadol a zľava doprava.  Prikryté pod utierkou nechám kysnúť. Postup s prekladaním a kysnutím ešte zopakujem 2x. 
Nakoniec cesto rozvaľkám,  povykrajujem pagáče a uložím na suchý plech, kde ich nechám kysnúť asi 10 minút. Vrch potriem vajíčkom posypem rascou a pečiem v predhriatej rúre  na 200°C.
Najlepšie chutia teplé.
 Dobrú chuť!



Vaša Jana

20 komentárov:

  1. Ser jättegott! Tack för receptet ska testa det när det blir lite lugnare :)

    Önskar dig en fortsatt fin vecka!
    Kram Marie

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem škvarkové pagáče, zopár receptov som vyskúšala, ale nikdy neboli také ako od babičky, krehké a šťavnaté. Ďakujem za recept, ukladám si ho na neskoršie, teraz sa budem venovať tortám pre moje dve oslávenkyne. Pá. Renata

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jéj! Všade po nete hľadám recepis na škvarkové pagáče - dostala som chuť na tie od mojej babičky, ale recept sa nezachoval. Ale asi najskôr vyskúšam tento tvoj recept. Vyzerajú veľmi chutne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. That looks delicious - thanks for stopping by my blog - i am your newest follower!

    Melissah

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taky už jsem jich pár vyzkoušela, zkusím i tento receptík, dík:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Thanks for this recip!
    I can trye it some day!
    Kathrine

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vypadají absolutně skvěle a určitě i tak chutnají!!!!! Děkuji za receptík a vyzkouším. Přeji krásné májové dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. joooj Janka mnaaam...troska zdlhavy proces ale urcite vyskusam, dakujem za receptik, pa pekny den prajem Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Pagáče jsem ještě nikdy nedělala. Kamarádka je má ráda a dělává je.
    Recept vypadá fantasticky. Dostala jsem na ně chuť.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jééé, to vůbec neznám a vypadají tak kvělé. Mňam :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tak toto je fakt taká tá babičkovská klasika:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Jani, mňamky... krásne sa ti podarili. Škvarkové pagáče môžem kedykoľvek :-)
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. your pictures and your blog are so wonderful
    ♥doris

    OdpovedaťOdstrániť
  14. jemine tie by som si dala a tiež máš tie fotky úplne geniálne pa e.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. To tedy vypadá moc dobře. Já si Jani vzpomínám, že jsem jako malá holka jedla tyhle pagáče na dovolené na Slovensku na Nitranském Rudně..Byly úžasné:-))Věra

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Jani, dnes jsem pagáčky udělala a všem chutnaly. Děkuji ti za recept, který si ukládám do oblíbených!
    Ivana

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Juuuj, také riadne domáce pagáčiky som už dlho nemala! Vďaka za pripomenutie, aj za receptík :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Prave som dopiekla z dvojitej davky. nohy ma totalne bolia ale ked ich ochutnal priatel hned som na nohy zabudla. Dakujem za recept. Snad budu chutit aj pomocnikom zajtra na brigade... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, som rada, že sa pagáče vydarili.
      Jana

      Odstrániť
  19. Velmi ma oslovil tento receptík,ide sa na to.Dakujem pekne.

    OdpovedaťOdstrániť