... sú jemné, voňavé po zahryznutí sa rozpadajú na jazyku a miluje ich celá naša rodina.
Vyskúšala som mnoho receptov na škvarkové pagáče, ale tento je najlepší:
1/2 kg hladkej múky
1 lyžica masti
2 lyžičky soli
2 dcl mlieka
1 kocka droždia
1 vajce
40 dkg škvariek + 1 lyžica masti
Z múky, kvásku, vajca, soli a 1 lyžice masti vypracujem vláčne cesto, ktoré nechám vykysnúť ( ak je cesto tuhé pridám letnú vodu). Kým cesto kysne, pomeliem škvarky a zmiešam s lyžicou masti.
Po vykysnutí na pomúčenej doske cesto rozvaľkám na tenko, natriem škvarkami, poprekladám zhora nadol a zľava doprava. Prikryté pod utierkou nechám kysnúť. Postup s prekladaním a kysnutím ešte zopakujem 2x.
Nakoniec cesto rozvaľkám, povykrajujem pagáče a uložím na suchý plech, kde ich nechám kysnúť asi 10 minút. Vrch potriem vajíčkom posypem rascou a pečiem v predhriatej rúre na 200°C.
Najlepšie chutia teplé.
Dobrú chuť!
Vaša Jana
Ser jättegott! Tack för receptet ska testa det när det blir lite lugnare :)
OdpovedaťOdstrániťÖnskar dig en fortsatt fin vecka!
Kram Marie
Milujem škvarkové pagáče, zopár receptov som vyskúšala, ale nikdy neboli také ako od babičky, krehké a šťavnaté. Ďakujem za recept, ukladám si ho na neskoršie, teraz sa budem venovať tortám pre moje dve oslávenkyne. Pá. Renata
OdpovedaťOdstrániťJéj! Všade po nete hľadám recepis na škvarkové pagáče - dostala som chuť na tie od mojej babičky, ale recept sa nezachoval. Ale asi najskôr vyskúšam tento tvoj recept. Vyzerajú veľmi chutne. :)
OdpovedaťOdstrániťThat looks delicious - thanks for stopping by my blog - i am your newest follower!
OdpovedaťOdstrániť♥
Melissah
Taky už jsem jich pár vyzkoušela, zkusím i tento receptík, dík:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka
Thanks for this recip!
OdpovedaťOdstrániťI can trye it some day!
Kathrine
Vypadají absolutně skvěle a určitě i tak chutnají!!!!! Děkuji za receptík a vyzkouším. Přeji krásné májové dny.
OdpovedaťOdstrániťjoooj Janka mnaaam...troska zdlhavy proces ale urcite vyskusam, dakujem za receptik, pa pekny den prajem Zuzana
OdpovedaťOdstrániťPagáče jsem ještě nikdy nedělala. Kamarádka je má ráda a dělává je.
OdpovedaťOdstrániťRecept vypadá fantasticky. Dostala jsem na ně chuť.
Jééé, to vůbec neznám a vypadají tak kvělé. Mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťTak toto je fakt taká tá babičkovská klasika:)
OdpovedaťOdstrániťJani, mňamky... krásne sa ti podarili. Škvarkové pagáče môžem kedykoľvek :-)
OdpovedaťOdstrániťJ.
your pictures and your blog are so wonderful
OdpovedaťOdstrániť♥doris
jemine tie by som si dala a tiež máš tie fotky úplne geniálne pa e.
OdpovedaťOdstrániťTo tedy vypadá moc dobře. Já si Jani vzpomínám, že jsem jako malá holka jedla tyhle pagáče na dovolené na Slovensku na Nitranském Rudně..Byly úžasné:-))Věra
OdpovedaťOdstrániťJani, dnes jsem pagáčky udělala a všem chutnaly. Děkuji ti za recept, který si ukládám do oblíbených!
OdpovedaťOdstrániťIvana
Prodim vas koľko vrstiev ste davali oškvarkov? Je pisane len raz rozotriet na tenko... Prekladat kysnut ešte 2x...
OdstrániťJuuuj, také riadne domáce pagáčiky som už dlho nemala! Vďaka za pripomenutie, aj za receptík :)
OdpovedaťOdstrániťPrave som dopiekla z dvojitej davky. nohy ma totalne bolia ale ked ich ochutnal priatel hned som na nohy zabudla. Dakujem za recept. Snad budu chutit aj pomocnikom zajtra na brigade... :)
OdpovedaťOdstrániťMiška, som rada, že sa pagáče vydarili.
OdstrániťJana
Velmi ma oslovil tento receptík,ide sa na to.Dakujem pekne.
OdpovedaťOdstrániťtento recept mám aj ja po mojej mamine , škvarky ešte posypujem čiernym korenim a sú fantasticke tie pagáce
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený správcom blogu.
OdpovedaťOdstrániťSú proste skvelé,dnes som skušala a vydarili sa.Fantasticka chuť.
OdpovedaťOdstrániťZajtra ich idem vyskúšať dúfam že sa vydaria.Zatial ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťVypadají krásně, určitě vyzkouším. Dělám je podle jiného receptu,ale tenhle by mohl být lepší. Děkuji za recept
OdpovedaťOdstrániť