Leto sa pomaličky končí a v záhradách sa začína zbierať úroda zeleniny, ovocia, ale aj voňavých byliniek na zimné zásoby.
Roky som používala na zimné uskladnenie dve metódy: sušenie a mrazenie byliniek.
Veď z bylinkami z mojej záhrady sa experimentovať nedalo: ligurček, petržlenovú vňať, kôpor a pažítku stačilo s nožom nasekať, vopchať do téglikov a šup do mraziaku. No a majoránku a šalviu som usušila.
Ostatné kulinárske ingrediencie do kuchyni ako ochutené oleje, soli, bylinky a korenia všelijakých chutí a vôní dostať v obchode, nuž a hádam sa nebudem trápiť s ich výrobou.
.........
....ale tento rok už moja ruka nebude musieť v hypermarkete siahnuť po sáčkoch zo sušenou bazalkou a rozmarínom - nasušila som si ich a urobila som aj bylinkovú soľ a rozmarínový olej.
....suší sa aj bobkový list....
....šalvia a mäta rastú ako divé a ešte sa z nich bude robiť sirup....
Vaša Jana